Копчена паприка (піментон) - це спеція з стручків перцю. Їх сушать, коптять два тижні над вогнем з деревини ольхі, а потім перемелюють. Копчена паприка володіє чудовим концентрованим ароматом димку і має яскраво-червоний колір.
Копчена паприка солодка така ж корисна, як і звичайна паприка. Вона містить білки, жири, вуглеводи, харчові волокна, вітаміни, макроелементи, мікроелементи, жирні кислоти, амінокислоти.
Копчена Паприка - популярна пряність в іспанській кухні. Вона додає їжі яскравий червоний колір і копчений запах. Спеція чудово поєднується з м'ясом (бараниною, свининою, телятиною, куркою). Зі стейками, з копченими реберцями, смаженими і запеченими курячими ніжками і крильцями. З додаванням даної прянощі готують паелью, картопля, супи, соус барбекю.
Чудово поєднується спеція з різними овочами, бобовими, з підливами, соусами, заправками і маринадами.
Копчену паприку додають навіть у хлібобулочні вироби: пироги, булочки, пиріжки та інше.
У страви пряність найкраще додавати в кінці приготування або вже готові страви.
Користь паприки для організму:
- Паприка багата антиоксидантами, мінералами і вітамінами, які зберігають нам здоров'я і підтримують організм в тонусі.
- Пряність володіє протизапальними і антибактеріальними властивостями.
- Солодка паприка сприяє зниженню артеріального тиску, за рахунок розслаблення кровоносних судин.
- Спеція забезпечує наш організм енергією.
- Паприка є відмінним антидепресантом. Вживаючи її регулярно можна позбавитися від млявості, депресії, втоми.
- Вітамін А, який міститься в паприці сприяє підтримці нормального зору.
- Спеція покращує травлення, стимулює вироблення шлункової кислоти.
- Паприка позитивно впливає не тільки на здоров'я, але і на зовнішній вигляд. Вона позитивно впливає на стан волосся і шкіри.
Готуйте смачно разом з Genic!
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
Вага | 50 г |
- Ціна: 43,52 ₴