Кунжут - це однорічна рослина роду трав'янистих олійних. Плоди являють собою довгасті коробочки з дрібними насінням. Колір насіння кунжуту може бути білий, чорний, коричневий і навіть жовтий. На смак продукт ніжний і досить - таки пікантний.
Користь кунжуту обумовлена його різноманітним хімічним складом. У насінні містяться жирні кислоти, велику кількість кальцію, а так само залізо, йод, кобальт, калій, фосфор, ванадій. Крім того, рослина багата на вітаміни групи В, гамма - токоферол, РР, холін, лікопін, біотин.
Калорійність кунжуту висока - 565 ккал на 100 грам продукту.
Трохи обсмажені насіння кунжуту - шикарна приправа, яка розкриває смак спеції і прикрашає будь-яку страву. Їх додають до будь-яких видів м'яса: яловичини, свинини, птиці. Особливо смачним блюдом вийде курка з кунжутом і соєвим соусом.
Додають насіння в салати, супи, страви катайской кухні. Так само на основі кунжуту готуються різні солодощі, такі як козинаки, цукерки, булочки і печиво з кунжутом. Їм прикрашають десерти і використовують для обсипання хлібобулочних виробів.
Корисні властивості кунжуту
- Насіння є джерелом кальцію, що служить для зміцнення кісток, зубів, нігтів, волосся.
- Сприяє очищенню крові від холестерину, запобігає всмоктування шкідливого холестерину в кров. Якщо щодня вживати зерна кунжуту, це буде відмінною профілактикою атеросклерозу та інших хвороб серцево - судинної системи.
- Насіння кунжуту здатні захистити організм від появи онкологічних захворювань.
- Особливо корисно регулярне вживання кунжуту жінкам. Фітоестрогени, які є в його складі є аналогом гормону естрогену.
- У період лактації, кунжут сприяє виробленню молока, допомагає налагодити режим менструації, мінімізує симптоми клімаксу.
- Дуже корисним буде застосування кунжуту при вагітності.
- Насіння стануть хорошим джерелом жирів при схудненні.
Готуйте смачно разом з Genic!
Основні | |
---|---|
Тип спецій | Кунжут |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Genic |
Вага | 50 г |
- Ціна: 28,91 ₴