Розмарин являє собою вічнозелений чагарник, батьківщина якого - країни Середземномор'я. Рослина має блискучі листя у вигляді голочок.
Рослина є дуже корисним, так як містить в собі вуглеводи, білки, жири, харчові волокна, ефірні олії, вітаміни, макро та мікроелементи.
У кулінарії рецептів з розмарином величезна кількість, оскільки рослина поєднується практично з усіма продуктами.
Оскільки у розмарину дуже густий хвойний аромат з нотками цитрусових, специфічний і гоструватий смак, то з ним краще не переборщити.
Додають розмарин найчастіше в блюда з свинини, яловичини, баранини, птиці, кролятини, дичини, страви з риби.
Відмінно поєднується пряність з овочами: картоплею, помідорами, капустою, баклажанами, кабачками.
Розмарин додають у фруктові салати, маринади, соуси, підливи, рагу, запіканки, посипають пасти і піци.
Дуже смачними виходять супи з розмарином, особливо курячий і гороховий.
Корисні властивості розмарину:
- Розмарин рекомендують вживати при слабкості, при наявності почуття напруженості та невпевненості.
- Рослина позитивно впливає на стан людей зі слабким кровообігом.
- Пряність допомагає боротися з безсонням.
- Рекомендують розмарин при перевтомі, депресіях, непритомності, апатії.
- Радять вживати пряність при мігрені, анемії, болях в голові.
- Регулярне вживання розмарину поліпшить роботу шлунка, зніме біль.
- Пряність зменшує біль при хворобливих менструаціях.
- Застосування розмарину при застуді, грипі або інших захворюваннях дихальних шляхів значно покращить стан хворого.
- Розмарин перешкоджає виникненню ракових клітин.
- Рекомендують розмарин при зовнішніх захворюваннях: ревматизмі, артриті, подагрі. Допомагає загоювати рани, фурункули.
- Розмарин здатний освіжати дихання.
Готуйте смачно разом з Genic!
Основні | |
---|---|
Тип спецій | Розмарин |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Genic |
Вага | 50 г |
- Ціна: 21,61 ₴