Петрушка - це одна з найдавніших, поширених трав'янистих рослин із сімейства Зонтичних. Петрушка - це дворічна рослина, яка має яскраво-зелене блискуче, кучеряве листя.
У кулінарії духмяна трава є чудовою пряністю для перших страв, для других тушкованих, смажених, варених страв з м'яса, риби, овочів, картоплі, бобових і т.д.
Свіжа зелень петрушки з кропом надасть неперевершений аромат і смак салатів, закусок, омлету, соусів. Користується великою популярністю петрушка консервації овочів: помідорів, огірків, кабачків, баклажанів і т.д.
Суха петрушка буде відмінним доповненням при приготуванні фаршу котлети, пельмені, пиріжки і т.д.
Корисні властивості петрушки:
- Петрушка має на організм дезинфікуючу дію. Якщо пожувати пучок петрушки можна знезаразити ротову порожнину, освіжити дихання, зміцнити ясна і відбілити зуби.
- Петрушка містить велику кількість вітаміну С.
- Регулярне вживання петрушки забезпечує утворення гемоглобіну в організмі.
- Рослина допомагає виводити з організму всі шлаки і токсини.
- Спеція позитивно впливає на травлення, нормалізує обмін речовин, покращує переварювання їжі.
- Зелень петрушки надає позитивно вплив при відсутності апетиту.
- Пряність приводить в норму рівень глюкози в крові.
- Петрушка зміцнює імунітет.
Готуйте смачно разом з Genic!
Вага | |
---|---|
Вага | 50 г |
- Ціна: 20 ₴