Буряк - це дворічна рослина, коренеплідна овочева культура. Спочатку люди використовували листя рослини, а вже пізніше розсмакували і самі плоди.
Батьківщиною буряків є Середземномор'я, проте зараз її вирощують у всьому світі.
Буряк - овоч унікальний і дуже корисний. У її складі присутні вуглеводи, білки, харчові волокна, зола, дуже велика кількість вітамінів (групи В, вітамін А, С, Е, РР), макроелементи, мікроелементи, засвоювані вуглеводи, незамінні і замінні амінокислоти.
Застосовують буряк в кулінарії, медицині, косметології та в побуті.
Рецептів з буряком дуже багато. Овоч можна використовувати як приправу або добавку до того чи іншого продукту, а можна готувати з нього окремі страви.
Без буряка неможливо приготувати вінігрет і оселедець під шубою. Крім цих, є багато інших корисних салатів, де присутній буряк: салат з яблуками; з капустою і цибулею; салат "Щітка" і. д.
Взимку дуже зручно буде готувати з сушеного буряка борщ. З нею не потрібно морочитися, чистити і різати.
Давайте поговоримо про користь сушеного буряка:
- Вміст клітковини та пектину дає можливість буряку виводити з організму важкі метали, знижувати холестерин, покращувати мікрофлору шлунка.
- Буряк відмінно очищає кишечник.
- Сушений буряк надає позитивну дію на судини.
- Рослина знижує кров'яний тиск.
- Бетаїн, який міститься в буряку не дає ракових пухлин розвиватися.
- Буряк відносить до продуктів проти старіння.
- Рослина містить фолієву кислоту, що допомагає нашій шкірі бути більш пружною.
- Вживання буряка в раціоні сприяє попередженню атеросклерозу, знижує високий тиск.
- Буряк дуже гарний, для людей, що намагаються схуднути.
- Буряк має сечогінну дію, що сприяє зменшенню набряків, а так само покращує роботу нирок.
- Рослина збільшує витривалість, тому її рекомендують людям, які відчувають багато фізичних навантажень.
- Буряк підвищує імунітет.
Готуйте смачно разом з Genic 🌿.
Основні | |
---|---|
Упаковка | Дой-пак |
Тип спецій | Сванская сіль |
Вага | 50 г |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Genic |
- Ціна: 26,40 ₴