Сумах - це пряність з розмелених ягід рослини сумах, яке ще називають оцтовим деревом. Спецію часто використовують в середньоазіатської кухні, арабських і магрибских країнах, адже вона не тільки надає стравам красивий вишневий колір, але і практично замінює лимони.
Основні смакові властивості сумаху - кислотність та легка цитрусова ароматика.
Сумах відмінно підійде для страв з птиці, риби і бобових, а ще буде не зайвим в салатах, маринадах і кебаб. Часто сумах використовують для приготування блюд з рису і для маринування шашликів.
Меленими ягодами сумаху можна посипати баранину, що додасть їй приємну фруктову кислинку. А густий відвар з них часто додається в овочеві та м'ясні страви. Пряність здатна значно поліпшити смак соусів і заправок для салатів. Сумах також дуже популярний як добавка до вишуканих десертів, адже він надає їм пікантний смак і особливий аромат.
Якщо сумах змішати з цибулею, то таке блюдо може стати відмінною закускою. А ще спеція оригінально і виграшно виглядає на бутербродах. Не завадять ягоди сумаха в хуммус, а також горохових і квасолевих супах. Якщо спецію змішати з чорним перцем і кмином, то така суміш буде актуальна для свинячих відбивних, а якщо з зирой, то підійде до котлеток з баранини, приготованим на кісточці.
Готуйте смачно разом з Genic!
Основні | |
---|---|
Виробник | Тому.М |
Вага | |
Вага | 50 г |
- Ціна: 37,20 ₴