Куркума - це пряність сімейства імбирних, що прийшла до нас з Південно-Східної Індії.
Зараз вона вирощується у Китаї, Тайвані, Філіппінах, Перу та Камбоджі.
Існує кілька видів прянощі, але сама використовувана відома і це - довга куркума. Саме вона використовується в якості приправи.
Користь куркуми обумовлена її багатим складом. В ній містяться вітаміни (групи В, С, К), мікроелементи (йод, фосфор, залізо, кальцій), ефірні олії, куркумін.
Куркуму широко використовують в кулінарії, косметології, в народній медицині.
У кулінарії куркуму використовують у маленьких кількості для додання блюдам золотистого кольору. Спеція шикарно поєднується з пловом, а так само з будь-якою рисовою стравою. Добре поєднується спеція з квасолею, сочевицею, горохом.
Куркума - приправа, яка є головним інгредієнтом суміші "карі". Ця приправа має дуже широкий спектр застосування. Її додають у різноманітні соуси і гірчиці, супи і бульйони, до яєць, м'яса і риби (тушкованим, смаженим), до салатів, овочів.
Кулінари додають куркуму при приготуванні кондитерських виробів.
Корисні властивості та протипоказання куркуми
- Куркума надає антибактеріальну та антисептичну дію.
- Сприяє швидкому затягування ран і регенерації шкіри.
- Допомагає призупинити хворобу Альцгеймера.
- Куркума допомагає при запаленнях шкіри.
- Пряність знижує у дітей ризик захворювання на лейкемію.
- Куркума сприяє зупинці розвитку метастазів у хворих різними формами раку.
- Ще куркума корисна тим, що уповільнює розвиток розсіяного склерозу.
- В комплексі з правильним харчуванням і заняттям спортом, куркума допоможе при схудненні.
- Приправа є відмінним антидепресантом.
Готуйте смачно разом з Genic!
- Ціна: 57,97 ₴